Farvel til vinter, – goddag til Sri Lanka

Vi flyver fra Hamborg kl. 15.20 d. 24. marts. Vinteren har ikke sluppet sit tag i vores have endnu og det er ikke anderledes i Tyskland. 5 grader er, hvad det kan blive til her i slutningen er første forårsmåned.

Det er første gang i skal med Emirates og vi glæder os. Selvom Rasmus og Bertel er erklærede dislikers af flymad, må de alligevel nikke et ok til de samlede forhold. Det er ikke sidste gang, vi flyver med dem. Rasmus kan nu allerbedst lide kvindernes hatte. Eller næstbedst måske, for selvfølgelig er det underholdningen på de små skærme, der scorer højest. Vi nævner i flæng: The square, Paddington 2, Disneys nye mexikanerfilm, Sabrina med Audrey Hepburn og meget andet godt. Vi skifter i Dubai med kurs mod Colombo. I lufthavnen møder vi Tuqbaq, lyder næsten som 2-pac, som kører os til Kandy selvom hans datter på 12 ligger på hospitalet. Eftersom vi ikke ville gå glip af god underholdning i flyet, har vi en del søvn til gode og mens Tuqbaq tænder for aircondition og flexibelt fører os gennem trafikken på Dawsons fine landevej, falder vi i søvn en efter en.

På Thilanka har bor vi på den royale etage. Det betyder at vi har lov til at se på klædningsstykker, der måske kunne være kongelige. De er ophængt på gangen i glasmontre på vej mod elevatoren.

Vi bor med udsigt til søen og med egen hotelpool, som vi straks benytter os af. På vejen ind i hotellet har jeg fortalt portieren, at det i dag er Bertels fødselsdag. Han fylder 12 år og er nu den glade ejer af en ny Iphone 6. Superdejligt! og vel oppe af poolen er drengen da også helt salig. Men nu kommer der kage. Hotellet har taget initiativet og møder op med chokoladekage med påskrift. Sikke en dag og kagen er faktisk godt!

Vi runder et marked samme eftermiddag for lige at snuse til byen. Rasmus køber hårspænder og Bertel finder et kvalitetscover til kun 28 kr. Kongelig er også vores aftensmad. Vi spiser på hotellet. Der er alle slags curri og såmænd også pasta bolognaise til Bertel. Sikke en fødselsdag! Vi falder i søvn kl. 20 og vågner næste morgen kl. 9.30, – stadig lidt flytrætte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *